Anna-Leena Lumme on Suomen puhallinsinfonikot -orkesterin toinen perustajajäsen ja kapellimestari.

Anna-Leena Lumme

Oululaislähtöinen Anna-Leena Lumme innostui kapellimestariopinnoista jo nuorena. Lukioikäisenä aloitetut ensimmäiset johtamistunnit ovat vieneet aina Sibelius-Akatemiaan asti, josta hän valmistui puhallinkapellimestariluokalta vuonna 2013 erinomaisin arvosanoin, pääopettajanaan Peter Ettrup Larsen. Mestarikursseilla hän on ollut mm. Juha Törmän, Atso Almilan, Tuomas Hannikaisen, Michael Griffitin ja Jorma Panulan opissa. Lisäksi hän on opiskellut trumpetinsoittoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Oulun Seudun Amk:ssa, josta hän on suorittanut trumpetinsoiton A-kurssin ja valmistunut musiikkipedagogiksi 2003.

Osallistuminen vuonna 2014 kansainväliseen NWBC puhallinkapellimestarikilpailuun toi semifinaalisijan. Anna-Leena on ammattisoittajista kootun Suomen Puhallinsinfonikot-orkesterin perustajajäsen ja toinen kapellimestareista. Sinfoniaorkesteria Lumme on johtanut mm. Petri Niemisen Shardy Music for Orchestra:n kantaesityksen 2020 sekä sinfoniettaa Petri Juutilaisen Mestaritontun seikkailut 2015 Tampereen Työväenteatterissa. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Vuoden Pinna-tunnustuspalkinto. Vuonna 2018 hän kävi vierailevana kapellimestarina Georgia All State Yliopistossa, USA:ssa.

Anna-Leena on työskennellyt vuodesta 2002 Tampereen seudulla toimivan Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana. Anna-Leena toimii myös orkesterinjohdon kouluttajana ja freelance kapellimestarina sekä opettaa kesäisin musiikkileireillä. Kapellimestarikursseja hän on pitänyt mm. Helsingin ja Oulun Konservatoriolla, Hämeenlinnan Sibelius-Opistolla ja Limingan musiikkileirillä sekä Raudaskylän musiikkikurssilla ja toiminut vierailevana orkesterinjohdon kouluttajana Tamkissa vuosina 2020-2022.

Marjo Riihimäki on Suomen puhallinsinfonikot -orkesterin toinen perustajajäsen ja kapellimestari.

Marjo Riihimäki

Marjo Riihimäki tunnetaan energisenä ja valloittavana kapellimestarina. Marjo valmistui vuonna 2014 Sibelius-Akatemian Taideyliopistosta, jossa hän suoritti erinomaisin arvosanoin puhallinorkesterinjohdon lopputukinnon Kaartin soittokuntaa johtaen. Pääopettajana toimi Peter Ettrup Larsen ja kuoronjohtoa Marjo opiskeli Matti Hyökin johdolla.

Valmistumisensa jälkeen Marjo perusti ystävänsä ja kollegansa Anna-Leenan kanssa Suomen Puhallinsinfonikot, jonka taiteellisina johtajina he toimivat. Marjo on toiminut vierailevana kapellimestarina muun muassa Joensuun kaupunginorkesterin, Oulu Sinfonian, Mikkelin kaupunginorkesterin, Kaartin soittokunnan sekä Ilmavoimien Big Bandin konserttiperiodeilla.

Monipuolisen muusikko- ja opettajataustansa ansiosta Marjo on elementissään klassisen musiikin ja sinfonisen puhallinmusiikin lisäksi viihde- ja elokuvamusiikin parissa. Marjo johtaa mielellään myös crossover-musiikkia, kuten jazzsävellyksiä sinfoniaorkesterille sovitettuna.

Marjo oli vuosien ajan jäsen interaktiivisessa musiikkiteatterissa, jossa hän kirjoitti teatteribändille sovituksia ja soitti klarinettia ja saksofonia sekä toimi taustalaulajana. Marjo on työskennellyt musikaalituotannoissa musiikinopettajana Pälkäneen lukiossa ja Tampereen konservatoriolla kuoroja ja bändejä harjoittaen.